top of page
Vyhledat
  • Martin

BMX WEEKEND JAM - NEJLEPŠÍ BMX AKCE U NÁS?!

Analog DOPE fotky: Pepa Horáček


Je jasné, že na tuhle otázku si musíme odpovědět každý sám. Všechno je věc názoru a úhlu pohledu, takže by nebylo relevantní napsat – ANO, JE! Ale s klidem v srdci můžu napsat subjektivně sám za sebe – ANO, BMX WEEKEND JAM JE PODLE MÉHO NÁZORU NEJLEPŠÍ BMX AKCÍ U NÁS. Pokusím se v pár bodech shrnout, proč si to myslím.


FULLHOUSE, jak jinak?!

1. TOMÁŠ TYDLAČKA & PEPEK DIBLÍK


Nemusím asi nikoho ze jmenovaných představovat. Organizátorská dvojice, která si pár let zpátky řekla, že si udělají jam podle sebe u sebe v kraji, pěkně na začátek roku v teple Ústeckého indooru. Kdo podle tebe nejlíp ví, co by na správném svátku BMX nemělo chybět? Co má který shreder rád, co ho naopak nebaví a co v dalších riders vzbudí chuť dojet a rozsekat halu? Manažer, obchodník, olympionik, youtuber nebo real milovník BMX, který ve svém volném čase po práci vezme kolo a jde se povozit?


Guisseppe Diblík spoko po jamu // Ondra Konrádko taky hodně spoko :-D

Pokud nejsi úplný ementál a nežiješ posledních pár let v jeskyni, tak víš, že nikdo o tom neví víc, než právě sám BMX rider! A o tom, že tihle dva hošánci ví, se už dávno celá real BMXová scéna přesvědčila!


2. MÍSTO A ZÁZEMÍ


Ústí nad Orlicí, poměrně malé a ne úplně profláklé městečko v podhůří Orlických hor. Kdo by tady tak dojel na akci? No, samozřejmě, že skoro všichni… Nedostaneš se tam sice po dálnici, ale téměř centrální poloha v srdci ČR ti přijde ve skrytu duše dost sweet a hlavně fér. Pokud necestuješ z Podkarpatské Rusi, tak tam jsi vždycky do dvou, max třech hodin a jako bonus si cestou vychutnáš krásné panoramata naší nádherné české země.


Writers, Riders, Filmers, Foťáky, Kuchařky... ART všude okolo!

Sotva zaparkuješ u haly, už vidíš homies před halou na cigárku, writery na graffiti jamu sprejovat na fasádu a když otevřeš studené plechové dveře, zajásáš blahem. Voní guláš, všichni boys se ládujou haluškama, teče pivko, lijou se čaje s rumíkem. Hořák jede, teplo všude, pofel gauč ready a za oknem bárku se na tebe smějou šikovné slečny. Ruce od nich ale pryč, polovina z nich je Pepkovo rodina, tak se drž zpátky, boy!


WALLIN & BALLIN allday, ya allready know!

3. REAL BMX CELEBRATION


Řeknu to tak, jak to prostě je. To, co se děje v Ústí na jamu, je fakin oslava BMX ježdění a BMXového lifestylu. Abych nebyl za nějakého hatera, tak musím říct, že cením VSA respektive Jenyho Valentu za to, že ukazuje „normálním“ lidem po republice BMX a ostatní freestylové sporty. Je jasné, že jeho dopad na mladé kluky, kteří ještě neví, co by chtěli dělat ve svém volném čase, je extrémně důležitý a nepopíratelný. Troufnu si říct, že hodně youngsters právě díky VSA shows ve školách, na veletrzích či jiných kulturních akcích uprosilo svého tátu ke koupi prvního BMXka a začalo právě díky Jenyho gangu blbnout na dětském kole. Za to much love a respekt! V případě VSA se ale jedná se o mainstreamové akce, kde si prostě člověk nemůže dovolit takový HYPE a BORDEL, který se dá udělat v Ústí.


Zkušení sklenáři z WDGF allways trappin

Když vjedu na skejtu s rybákem v ruce do haly, tak sotva stíhám zdravit všechny homies a cestou už se s klukama domlouváme, komu stočím jaký klípek. Je to prostě krása, podle mě to skoro nikdo nebere jako klasický závod, kde jde o nějaké ceny a boost vlastního ega tím, že vyhraju best trick. Jde hlavně o to, potkat se s kámošema, pochlubit se, kolik párů ponožek a trenclí jsem letos dostal pod stromeček a poklábosit o tom, jaké mám plány na tenhle rok. A nejdůležitější ze všeho je pořádně zajezdit, nasázet bangers, posurfovat halu, polítat hipy do minošky a být as happy as possible!!!


T. Tydlačka taky spoko... V hlavě: "Snad letos nikdo nebude hasit halu... "

Ceny od sponzorů, prize money a všechno motivační pozlátko jsou pěkné věci, ale není to to zásadní. Pochybuju o tom, že Jůzič by naložil míň double bárek, Pejda by nelítal tak vysoko nebo že by Dominik Pospíšil nezabíjel na každém možném setupu real shit, kdyby nebyly v tombole nějaké ty ceny. Všichni boys by dojeli do Ústí nasypat, i kdyby hlavní cenou byl poukaz na halušky a deset piv k tomu, tomu ver, boy! And that´s the point…



Vidíme se zase za rok, Gs?! Jen řečnická otázka… Je jasné, že jo!!!


THANKYOUBMX <3

92 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page